od Ondrej Bobek 8. 12. 2020 06:22
A7R3 a R4 maju velmi podobny AF (vykon je rovnaky, R4 ma par funkcii a moznosti navyse), A7III je urcite sikovnejsi v zaostrovani, A7C (a posledne APSC) su od neho mierne lepsie a najvyssie A9/A9II, ci uplne vynoveny A7sIII su este dalej.
Pri vacsine foteni su rozdiely nevyznamne, no akcne fotenie urcite ukaze silu jednotlivych modelov.
Tie male objektivy su krasne, uplne pasuju na male tela, 20/1.8G trocha vyskakuje obrazovo nad ostatne (a aj prevedenim).
Som zvedavy na vsetky nove f1.4 objektivy (a aj to, co ukaze casom Sigma).
Zmena skiel za ine len kvoli vahe je dost draha, no ak by boli nove objektivy Sigma obrazovo podobne a zaroven dostupnejsie, tak sa tej usetrenej hmotnosti nebudem branit.
Sigmy 24-70, 85, 100-400 a dalsie vyzeraju byt fajn, tak casom uvidim ak pridaju mensie a lahsie 28 - 35 - 50.
Dalsie patenty mali skor na velke skla (50/1.2 Art a super teleobjektivy), tak to ma cas...
Z mojich skiel je trocha slabsi len 35/1.4 ZA, pri dalsich by som uvital iba trocha nizsiu vahu ci modernejsi AF, obrazovo sa mi pacia. Vymena ma teda cas, ono je to stale vyrazne lahsie ako predtym na DSLR (Sigmy a Canon L). Neviem ako by mi farebne ladily Sigma a Sony objektivy, na Canone mi to pri svadbach robilo trocha starosti. Musim stiahnut RAWy, najlacnejsia zmena a najvyraznejsie usetrenie vahy by bol 85mm (edit - Sigma 85 ma oproti Sony o 400-500K teplejsie fotky a treba im pridat trocha cervenej/resp. Sony ubrat)