ja som objednal 35GM len z toho dovodu, ze je proste dobry (podla vsetkych testov/youtube, co som zatial nasiel).
odpisali mi z fotovideoshop.sk:
Dostupnosť produktu bezodkladne preverujeme u našich dodávateľov. Prosíme Vás preto o strpenie, akonáhle budeme evidovať informácie o dostupnosti, obratom Vás kontaktujeme.
tesim sa. dufam,ze to nebude o dva mesiace, kedze predaj sa ma zacat az od februara, bohvie kolko kusov pride na Slovensko a v akom som vobec poradi v objednavkach.
ked uz riesim techniku, studujem Sony FE20/1,8G. ze zredukujem zostavu a budem nosit iba 20/1,8G + 35/1,4GM + 85/1,4ART DN.
co som zachytil tak chvalia ostrost, to pre krajinu je pre mna podstatne. ale vidim ze robi aj dost casto odlesky (samotna hviezda do slnka sa mi paci). cize tie odlesky ma zaujimaju "najviac", mate skusenosti s tym sklom ?
...predal by som Tamron 17-28/2,8 a Sigmu 24/1,4 ART FE, obe skla ako nove, ostre na plnu dieru, optika presne centrovana, aj AF poslucha vyborne.
som si vedomy, ze pridem o sirsie ohnisko na Tamrone, aj f1,4 na Sigme. ale radsej volim strednu variantu, jedno sklo a nemusim prehadzovat. priorita je krajina + obcasne tancovacky/portrety bab s prostredim.
inak ta FE20/1,8G je asi aj mierne sirsia, v jednom porovnani na youtube medzi Tamronom 17-28/2,8 na 20mm a Tokina 20/2 vysla ta Sony podla mna realne niekde na 18mm, co mi teda vyhovuje.
zacnem hladat RAWy z FE20G