Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Callgaro 17. 1. 2014 21:35

nefotil jsem z k20 ale neverim ze neco takoveho leze ze snimace. ta fotka uz jen tim sumem krici byli vytahovany stiny. ani z d70 na maximalni iso bych neco takovyho nedostal.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 1. 2014 22:10

No priznani ze prselo prece prislo az na konci ne?

-- 17. 1. 2014 22:17 --

Callgaro píše:nefotil jsem z k20 ale neverim ze neco takoveho leze ze snimace. ta fotka uz jen tim sumem krici byli vytahovany stiny. ani z d70 na maximalni iso bych neco takovyho nedostal.

Ja mam dlouholetou praxi v uctivych dotazech a nikdy to nekonci dobre. Na zacatku se nesrovnaji budiky a po dvou dnech z toho vypadne neco jako "ano, stiny jsem tahal, no a co, to neni HDR", pripadne byla omylem uploadovana jina fotka, predseda jisteho fotoklubu co asi tyden sbiral body s Kuščynskyho fotkou tanecnice si vzpomnel, ze v dobe uploadu byl na dovolene a jeho ucet pouzivala neter a fotku na Photopost nahrala ona a on to nevedel az po ruzne varianty "nic jsem neupravoval, jenom jsem nechal automaticke korekce".
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 17. 1. 2014 23:17

Hmm.... nepršelo, padal sníh. Kdo se umí dívat, vidí co má ta paní vpravo dole na deštníku. A nebyl žádný mráz, tak na foťáku tál, proto byl mokrý.
Ne, stíny jsem netahal, vím to přestože je ta fotka už cca 4 roky stará, zaujala mě tehdy právě tím, jaká je.
Jak si máme srovnat budíky, když se nejsme schopni dohodnout odkud co svítí.

Na zbytečné řeči je už zbytečné reagovat.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 17. 1. 2014 23:21

Tak jo, je to bez uprav.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 17. 1. 2014 23:23

Ano, ta s tím autem je bez úprav. Tedy kromě ořezu, ten dělám prakticky vždycky. A komu se to nelíbí, tak se to rýmuje.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 18. 1. 2014 06:25

me presvedci jedine raw
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tajnik 18. 1. 2014 10:50

Tak ja s tim mam jedinej problem, totiz aby byly v zaberu lucerny vepredu a zaroven za nima byl videt kuzel svetla na obloze nepovazuju dneska za mozne. Jedine ze by pred tema ctyrma nebo osmi? rokama svitily lucerny vyrazne min. Coz myslim ze to tak i bylo, tenkrat se tvarily vic jako plynovy lampy, dneska sajni vic. Pak se ale tenhle zaber neda zopakovat ani kdyby napadlo metr snehu :-).
tajnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 18. 1. 2014 11:55

http://uloz.to/xLz6SpwJ/imgp9041-dng

Respektujte prosím, že jde o RAW. Tedy vyvážení bílé a úprava kontrastu rozhodně není běsnění šíleného matfyzáka, který tahá za táhlo ode zdi ke zdi, naopak jsou při focení do RAW předpokládány.
Jediný omyl z mé strany připouštím, že v té době (před čtyřmi lety) už jsem nefotil K-20, ale K-5.
Použitý objektiv - palačinka 40/2,8 .

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 18. 1. 2014 12:06

Zajímavý porovnání bezzrcátek - http://www.quesabesde.com/noticias/comp ... ex-7_11302
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 18. 1. 2014 12:27

A Puntíku, co to znamená, když je v EXIFU "Shadow Correction = strong"? To je to HDR, nebo je to jiný řádek?
Taky koukám, že byla teplota 8C, to se nedivim, ze ten snih tal. ;-)
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 18. 1. 2014 12:38

Co znamená Shadow Correction = strong nevím, patrně jde o rozšíření D-range, korekce přepalů a stínů. K-5 HDR uměla jen do JPG a pohyb osob by se poznal.
Já bohužel takhle dopodrobna exif přečíst neumím, nemám čím, vlastně mě to ani nezajímá.
8° byla teplota zřejmě foťáku.

Zdravím

PS, pokud bys o to stál, jsou z tohoto prostoru ještě asi tři (nepoužitelné) záběry, můžu ti je tam ještě přiložit.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 18. 1. 2014 13:11

Dynamic range je "on" na jinem radku. Shadow correction strong je zrejme velmi silne tahani stinu, coz zastecne nahrazuje mrazirensky vuz, dopadlo to nejlepe jak mohlo, ty jsi za zadne cudliky v PC netahal a me se zdalo ze neco tahalo stiny a opravdu tahalo. Takto slunickove to dopadad malokdy.
Dalsi fotky asi nemaji smysl. Dalsi efekt je, ze PL uvidi od Puntika fotku. To taky neni malo.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 18. 1. 2014 13:17

Pokud sis tu fotku stáhnul, prosím smaž ji. Já ji mažu také.
V K-3 je korekce přepalů a stínu pod nastavením D-range. V menu K-5 nevím.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 18. 1. 2014 13:26

No to ji samozrejme smazu, nebudu mit v katalogu takovou anomalii jako je fotografie z Pentaxu. Akorat nevim jestli je efektivni prosit jednoho o smazani, kdyz je to nalinkovano pro vsechny.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 18. 1. 2014 13:28

Už není. A PL mě nezajímá. A ostatní tahle záležitost nezajímá zjevně také.
Díky.

Ještě mě napadá, zda to correction atd. se netýká šumu, tam je volba strong.
Zdravím
Naposledy upravil Puntík dne 18. 1. 2014 13:33, celkově upraveno 1
Puntík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka