-- 17. 1. 2014 09:05 --
Callgaro píše:Radku: To máš asi tak.... Někdo má a někdo nemá... Kdy chodíš ven? Modrá, sytá obloha je vcelku reálná věc, pamatuji si tu sytě modrou loni v zimě i v poledne a netřeba polarizovat. Někdy si stačí při vhodných podmínkách vyhrát s trošku se saturací a podáním barev... Sytá modrá v nebi mi nepřijde jako silikony prsatý blondýny, to jsou mnohem větší průsery co někdo dokáže udělat s fotkou. Samozřejmě pokud někdo používá polarizák pro dosažení hezčího nebe v poledne jako výletní, je to z pohledu krajinkáře křupan
Ja nerikam, ze modra obloha neni. Me se tento typ snimku nelibi, jeste se mi nestalo, abych si na Pinterest, kde mam skupiny inspiracnich folderu, dal do sekce "krajina" neco s vymazlenou modrou oblohou. Sam takovy fotky mam, dokonce vcetne polarizaku ale to jsou proste fotky typu ze jsem byl v Telci. Taktez znam asi 2-3 krajinare a nikdo z nich polarizak nepouziva, nekdo vyhradne, nekdo o tom nemluvi a jeho pouziti neni videt. Nejvic mi asi vadi polarizak na siroko, kde je to videt na obloze jak to ma stupnujici se ucinek. To je blivno, stejne jako kdyz je videt ve filmu mikrofon.