Puntík: pravdu máš, krajina je jiná disciplína než cvaky z výletu, které se za krajinářskou fotografii vydávají. A je i náročná na vybavení, a to dost, protože zrovna v těch filtrech necháš 10-15k ani nemrkneš. Teď nemluvím o polarizáku na vyzkoušení, jestli to funguje. A v kontextu tvé definice rodinné fotografie začínám rozumět tvým doporučením, dvojset a spol. Doporučuji zaznamenat někam význam pro tebe a nadále neporovnávat se stejným výrazem, ale jiným obsahem u FABC
.
Callgaro: to máš marný, ta paní jen zopakovala staré známé pravdy obhájců mirrorless, místo aby řekla na mou práci to stačí. Dost často je to všechno jen o tom, kolik má sebedůvěry a jak moc věřím ve vlastní práci. Pokud ji totiž mám, tu důvěru v to co dělám, tak mě někdo, kdo řeší čím fotím, nemůže rozhodit. V opačném případě si potřebuji na desítce důvodů vyjasnit, proč mám pravdu. Navíc si ta paní v některých závěrech navzájem odporuje. Jen si myslím, že stručná analýza její tvorby není nutná. Kdo tomu rozumí, ten to vidí a těm ostatním to nevysvětlíš.
Ganec: trochu podpásovka s tím pečením koláčů, ne? Callgaro měl zjevně na mysli váhu, velikost, velikost gripu. Ono kdyby ta paní napsala, že s ejí s tím lépe dělá, úplně by to stačilo. Takhle to vypadá, že se neumí vymáčknout a musí popsat tři stránky. Navíc jsme zase u toho. Kdo fotí zrcadlovkou o tom nemluví, kdo něčím jiným, musí to všem říci a ještě zdůraznit, že je to lepší než zrcadlovka.