Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod FotoABC 15. 1. 2014 17:25

Puntík:
pokud napíšeš, že jsem neprojevoval dostatek respektu k low-endům bez ohledu na značku, tak máš pravdu,
pokud napíšeš, že jsem primárně šlapal po jiných značkách, než Nikon a že je v mém zájmu hanit Pentax, abych mohl dokázat, že je Nikon lepší, tak oba víme, že tu pravdu nemáš.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 15. 1. 2014 17:58

2 Callgaro
To som celkom nepochopil, aky je problem urobit s CSC portret? Akymkolvek?
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 1. 2014 18:25

F-ABC, netvrdím že primárně, to rozhodně ne. Pouze v případě, kdy se ti nepodařilo zvrátit zjištění, že konkurence je v některých vlastnostech lepší. Ale nebuďme jako dvě puberťačky, zkusme to jinak. Nebudeme si své podpásovky vzájemně přehlížet a možná časem úplně vymizí. Bude to pro mne problém, podobným nesmyslům věnovat čas, uvidíme.... :-)

callgaro, proč se nedá bezzrcadlem udělat portrét, víš že mne to ještě nenapadlo ?

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 18:37

já přeci neřek že nedá, jenže se s tím fotí blbě. A narážím tak na ergonomii csc kdy s delším ohniskem a třeba hodinkou s foťákem u oka už to nebude tolik pohodlné. A méňe pohodlné většinou znamená, že se člověk plně nevěnuje tomu co má. Samozřejmně že s kterýmkoliv foťákem se dá udělat skvělý snímek.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 15. 1. 2014 18:44

Callgaro píše:já přeci neřek že nedá, jenže se s tím fotí blbě. A narážím tak na ergonomii csc kdy s delším ohniskem a třeba hodinkou s foťákem u oka už to nebude tolik pohodlné. A méňe pohodlné většinou znamená, že se člověk plně nevěnuje tomu co má. Samozřejmně že s kterýmkoliv foťákem se dá udělat skvělý snímek.

No vidis, zase je to o koze a o voze. CSC je na takove to domaci zvejkani a portret s 45/1,8 urobim v pohode a myslim ze pri kvalitach toho pidisklicka v pohode. Alebo u samsungu s tou ich 85-kou.
Urcite ze nebudem brat pena na atelierove niekolkohodinove fotenie portretov.
Ale zasa napriklad jeden fotograf nafotil tusim s epl1 tusim milion expozicii produktoviek pre eshop. A to by nezvladla ani stredna trieda DSLR, pricom kvalita na eshop az az....
Naposledy upravil bob222 dne 15. 1. 2014 22:27, celkově upraveno 1
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 1. 2014 19:22

Ale callgaro, úplně klidně. Přišprcneš ji na stativ, obraz pustíš na monitor aby ho fotografovaná osoba viděla a klidně ji můžeš dirgovat (modelky se fotograf nesmí ani dotknout) jak potřebuješ. Odexponuješ dálkou. Ale portrétů je takové množství všelijakých druhů, takřka všechny se dají CLS nasnímat, pokud má fotograf dostatek fantazie. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 15. 1. 2014 20:11

To, že něco něčím jde, ovšem neznamená, že si na každý úkol nebudu vybírat nástroj, se kterým to jde ergonomicky nejlépe.
I tenhle příspěvek bych mohl napsat na klávesnici mobilu jako SMS-ku, ale raději mám pořádnou velkou klávesnici, kterou bych si jako externí klávesnici k mobilu na sjezdovku rozhodně nevzal. ;-)
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 1. 2014 20:38

Puntík: no třeba Sony A7 tethering neumí. Ups. Nevím jak FUJI.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 15. 1. 2014 21:16

Přes kabel to uměla už před lety například Mnolta A200. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 1. 2014 21:31

Neumí to ani m4/3 Olympusy (přestože jejich zrcadlovky to uměly)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 22:20

kozakm: čo nevedia?
Ak teraz hovoríte aj o fotení cez smartfón, tak toto som už na E-P5 skúšal: ide to.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 1. 2014 23:01

Ok, měl jsem upřesnit, že jde o software a ovládání z PC. Přes mobil to funguje naopak velmi dobře, téměř tak dobře, jako u Canonu.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 1. 2014 00:11

Nemusí jít o soft, stačí HDMI nebo AVI a TV. Ale jde o prd, prostě bezzrcadlem lze portrétovat velmi dobře, ne že ne. I když ne každý by to dělal. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 16. 1. 2014 01:53

Puntík: Jenže ten výstup na TV Ti neukáže hotovej snímek, aniž bys dal prohlížení a stejně tak neodešle soubor do počítače, což ten soft dělal. U Oly to prudilo nemalou skupinu lidí, především proto, že u foťáků jako byl E-620 byl pro data i pro video výstup sdílený jeden port, který rozděloval tyhle úlohy pomocí kabelu, místo toho, aby přenášel skrz USB obraz z LIveView přímo do softu. V době webkamer nepochopitelné.
Na straně druhé je možná lepší, že to Viewer 3, tak je, neumí. Je to bezkonkurečně nejpomalejší software pro práci s fotkama, co jsem měl možnost vidět za posledních 10 let.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 16. 1. 2014 02:09

Aha na čo som práve narazil: http://www.prophotonut.com/
Damien Lovegrove: fotograf ktorý fotí Fujinami .. hlavne portréty.

Akurát k téme. Môže byť?
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka