Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Salva Pecka píše:Na fuji raw jsem začal používat SILKYPIX ST7. a mám pocit, že si s FUJInou lépe rozumí než LR6. U NIKONu mi to přijde zase obráceně.
Tých 100000 je pixelov s "fázovou" funkcionalitou, z ktorých sa tie PDAF body skladajú.JSP070 píše:1. Mal som predstavu, že tam je fyzicky 9 PDAF. Niekde som čítal, že údajne ich je 100000 a pokrývajú 30-35% obrazu, čomu som nerozumel.
JSP070 píše:1. Mal som predstavu, že tam je fyzicky 9 PDAF. Niekde som čítal, že údajne ich je 100000 a pokrývajú 30-35% obrazu, čomu som nerozumel. Tak to začínam chápať. Fuji ešte hádam prekvapí aktualizáciou FW a pridá nejaké PDA F
2.Tých 77 bodov vzhľadom na pokrytie obrazu je viac ako dosť. Je fakt, posun medzi AF bodmi musí byť nejako odkrokovaný.
3. Blesku nerozumiem. Fuji nevie používať blesk s elektronickou závierkou? O tom riadkovom odčítavaní dát zo senzora som niekde čítal. Ale npr. D40 mal údajne x-sync 1/500. Mal som predstavu, že elektronická závierka zapne snímač na danú dobu a problém x-sync neexistuje.
No snáď Fuji na tom ešte popracuje.
U M1 to bude možná kvůli fázi na čipu pro starší zrcadlovkové objektivy. Jestli to má nějaký vliv na m4/3 skla mě zatím nenapadlo zkusit. Detaily..no, 4/3 a APS je velmi blízko, rozdíl souvisí na momentální technické kvalitě porovnávaných čipů. Mě osobně 16 mpx velmi dostačuje. Co bych ale ještě u m4/3 vylepšoval by byl DR (a s tím související šum) + předpokládám časem bude multišot z ruky, to by pro mne byl ideální systémek.rodri píše:Oly u E-M1 AF microadjust má, jestli je tam k něčemu platnej nevím, ale ve foťáku je. Co se týká detailů v obraze, tak u 16 MPx snímačů byla mezi APSC a m4/3 plichta, rozdíly naprosto nepatrný a byly určovaný spíš objektivy než čipem. U 24 MPx APSC.......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků