Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 13:06

ABC: Mě jo byl to vážný kandidát. Má některá řešení která se mi moc zamlouvají a zamlouvala, jiná která jsem podcenil a dnes bych je hodně ocenil. Pak jsou ale věci která mi na pentaxu vadí a proto bych ho nechtěl :D
Proč není Nitax? :)
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 13:22

reign píše:Mně z X-20 lezly "chlupaté" obrázky - u portrétu velmi rušivé, jakoby šupínky suché kůže. Rawy jsem vyvolával v Lightroomu
Lightroom 5.3 final version available now (X-E2 / XQ1 support) + FR-reader feedback
Obrázek
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HONZIK63 15. 1. 2014 13:37

Ježišimariapanno, místo toho aby se na tomto foru člověk něco dozvěděl , seznámil se s novinkama http://www.dpreview.com/news/2014/01/14 ... =title_0_3

Nebo se pobavil např. o Korejcích neb ti na CES2014 ukázali mnohé, ,http://www.dpreview.com/previews/samsung-nx30/3

Tak se tady chytají za slova odborníci světa znalí. Opravdu to chce změnit forum. JE TO TADY PRO CHOCHOLOUŠKA.
Když přeskočím všechny ty vaše žabomyšárny ,tak je obsah tohoto vebu na superforu nejslabší. Taková tlachárna nic víc nic míň. S moderátorem v čele!!!
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 13:46

FotoABC píše:Nemohl by konečně někdo propagovat Fuji jako takový, m4/3 jako takový a přestat to prosazovat PROTI zrcadlovkám?
Nie, to sa nedá:
- bezzrkadlovky zo zrkadloviek vychádzajú - na ich pochopenie je treba pochopiť aj zrkadlovky
(bez toho nedokážu bežný ľudia pochopiť o čo ide: Linka: Why Mirrorless?)
- nedajú sa vysvetliť vylepšenia bez toho aby sa spomenuli nevýhody, ktoré tie vylepšenia riešia

Ja som to ale aj tak skúsil (tým že som spísal len výhody).
Ako sa mi to podarilo posúď sám: Výhody bezzrkadloviek a microFourThirds formátu
(no trošku máš pravdu .. na jednu vec som zabudol .. dopíšem možno cez víkend...)
EDIT 16.1: dopísal som teraz
Naposledy upravil Ganec dne 16. 1. 2014 01:25, celkově upraveno 1
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 13:51

Ganec a proč se zrcadlovkama? proč ne s kompaktama? Je to logičtější... Vylepšení toho a toho vůdči obyčejnému kompaktu při zachování jakých si takých rozměrů... Mě se Pen jako pokročilý kompakt moc líbil, když budu hledat přístroj na běžné focení momentek sáhnu moc rád po něm.
Jenže to tak nezní což? Měřit se s těmi obyčejnými kompakty za pár šupů když se můžeme řádně obout do zrcadlovkovejch systémů za desetitisíce...
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 15. 1. 2014 14:15

FotoABC píše:... Nemohl by konečně někdo propagovat Fuji jako takový, m4/3 jako takový a ...........

Tak to jsem jak v Jiříkově vidění...Nevěřím že by to vůbec šlo. Tady je třeba mít nabito. Zvlášť když sám moderátor má trvale v hlavni ostrý.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 14:16

Callgaro: to je "tá vec" čo som zabudol :-)
(bral som to ako samozrejmosť, ktorú som už vysvetlil v inom článku, ktorý tam ale nespomínam)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 14:29

Ganec: Je mi vcelku jedno jak si ospravedlníš džihád proti zrcadlovkám :)
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 15. 1. 2014 14:37

Callgaro píše:Ganec a proč se zrcadlovkama? proč ne s kompaktama? Je to logičtější... Vylepšení toho a toho vůdči obyčejnému kompaktu při zachování jakých si takých rozměrů... Mě se Pen jako pokročilý kompakt moc líbil, když budu hledat přístroj na běžné focení momentek sáhnu moc rád po něm.
Jenže to tak nezní což? Měřit se s těmi obyčejnými kompakty za pár šupů když se můžeme řádně obout do zrcadlovkovejch systémů za desetitisíce...

Ja osobne pouzivam pen prave ako nahradu kvalitneho filmoveho kompaktu. S palacinkou a 45/1,8 v bunde alebo v brasni.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 14:40

bob: vidím to podobně, byť jsem teda éru kinofilmových kompaktů moc nezažil. Při fotkách z rodiných oslav 10x raději sáhnu po něm než po zrcadlovce. Stejně tak 10x raději sáhnu po zrcdalovce když půjdu fotit krajinu
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 15. 1. 2014 15:16

Ganec píše:
FotoABC píše:Nemohl by konečně někdo propagovat Fuji jako takový, m4/3 jako takový a přestat to prosazovat PROTI zrcadlovkám?
Nie, to sa nedá:
- bezzrkadlovky zo zrkadloviek vychádzajú - na ich pochopenie je treba pochopiť aj zrkadlovky

Podla mna bezrkadlovka je kompakt, kde mozem menit objektiv. Je to totiz jediny principialny rozdiel oproti mojmu prvemu semiprofi-kompaktu :-) Rozdiel je az ked to ma poriadny grip, battery grip, rollery a tlacitka.

-- 15. 1. 2014 15:18 --

Ganec píše:ltokar: zabúdaš na to že FF bezzrkadlovky už existujú. A7r váži 465 g (A7 má 474 g).
Menej vážia len absolútne lowendy APS-C zrkadloviek (už D5x00 a 700D vážia viac).

Necitas poriadne co pisem.

edit: prelozim Ti, aby si chapal .. samozrejme, ze FF bez zrkadla existuje uz dlho, pridaj si k nej hranol , AF senzor a budes mat plnohodnotny DSLR s FF cipom a kolkoze bude vazit viac - 70g ? Chapes uz, co som tym chcel napisat ? Lebo sa neustale hadas o nezmysloch, jak tu, tak inde, o tom, ze bezzrkadlovky su male, lahke a neviem co, ale ani Ty a asi ani milan_a (aspon teraz) ste zjavne nepochopili (a uz vobec nie ste schopni rozlisovat velkost senzoru, co je uplne najzakladnejsia a najpodstatnejsia vec aj v ramci rozlisovania o aku bezzrkadlovku ide), ze velkost objektivu urcuje velkost senzora a velkost a hlavne vahu tela urcuje zameranie pre akeho fotografa je to urcene a nie to, ci tam je zrkadlo alebo nie je (zrkadlo ma samozrejme vplyv na hrubku pristroja, pochopitelne). Ano, Canon Mark 5D II mozes zmensit a odlahcit na uroven Sony A7r + nejakych 70-90g naviac. A bude plne funkcny. Ale naco by to kto robil :D

Mozem potom ja vytasit Pentax Q a vysmievat sa aky velky a tazky je Olympus zo svojim zastaralym m4/3 systemom, pretoze Qcko je bezzrkadlovka, ma vymenitelne objektivy a schovam ho do dlane :) a do vrecka dam aj 3kusy s objektivom :-P

-- 15. 1. 2014 15:19 --

milan_a píše:zrkadlovka už z princípu musí byť väčšia vrátane objektívov...

Velkost objektivu je okrem malych vynimiek rovnaka pre rovnaku velkost senzora.
Zrkadlovka bude vacsia a tazsia len o tolko, kolko priestoru pozaduje zrkadlo + hranol + fazovy senzor. Nic viac ani menej. Realne sa to prejavuje vo velkosti, vo vahe minimalne, nanajvys do 100g.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 15. 1. 2014 15:58

Callgaro: po přečtení Gancova příspěvku mě napadlo to samé :). Ono běžně používané označení CSC lecos naznačuje, ale samozřejmě to nezní tak skvěle jako mirrorless.

milan_a: já myslím že js si vybral špatnou platformu, mi co tu pravidelně diskutujeme díky tvému zápalu nepřejdeme a ti co se ptají chtějí něco levnějšího než EX.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 16:20

ltokar píše:Lebo sa neustale hadas o nezmysloch, jak tu, tak inde, o tom, ze bezzrkadlovky su male, lahke a neviem co
Ty nečítaš čo ja píšem: ja píšem že sú skladné.
Je mi absolútne jedno, že sa dajú zrkadlovky spraviť ľahšie, alebo že ich teleobjektívy sú rovnako veľké ako teleobjektívy bezzrkadloviek (dokonca menšie), nedajú sa spraviť skladné. Nemám záujem. Bodka.

-- 15. 1. 2014 16:22 --

Callgaro píše:Při fotkách z rodiných oslav 10x raději sáhnu po něm než po zrcadlovce.
Tak čo sa vám nezdá na tom že ju odporučím tým ktorí chcú fotiť rodinné foto?
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 15. 1. 2014 16:36

Vůbec nic, nikdy bych ti v tom neodporoval. Jenže většinou doporučuješ csc někomu kdo chce zrcadlovku, nebo systém nejen pro momentky, ale chce s tím fotit všechno, případně nový přístroj typu d3100. Krajina se s tím seriozně fotí blbě, portrét jak by smet. Něco jiného je omd ale to je jiná třída. Zajímalo by mě kolika lidem jsi doporučil zrcadlovku s tím že pro ně je lepší.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 1. 2014 17:19

To som už snáď vysvetlil .. či?
Zrkadlovky VŽDY doporučujú iní: nemusím to teda robiť ja.
(bolo by to len zbytočné mrhanie mojím časom)

Ak by niekto doporučoval bezzrkadlovku tam kde by sa hodila skôr zrkadlovka, tak sa ozvem.
Ale to sa zatiaľ ešte nestalo...
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka