Některý může vrzat více než druhý, či bude chrastit clonový kroužek nebo součástí balení nebude ta hezká plechová sluneční clona, orig. krabice atp.
Jsou ale reference, že řadu lidí příjemně překvapí reálný stav zvoleného kusu po vybalení a prvních testech.
EU MPB hodnotí prodávané věci celkem přísně, ať už v tom je nějaký význam nebo je to zkrátka pro ně jinak nastavená laťka než v MPB mimo EU.
Trochu mě ale zaráží ten počet starších XF 35/1.4, k dnešku tam mají 28 kusů v různém stavu.
Za mě tedy za 35/1.4 z bazaru je/by byla ok cena pod 8 tisíc Kč ve stavu, jak označuje MPB, "Excellent".

Zrovna na E-infinity žádný GF 30mm F3.5 není delší dobu.
Vybíral jsem tedy z aktuálně sedmi různých kusů GF 30mm F3.5 na MPB, a pak se přistihl, že nad vícero fotkami jednotlivých kusů až moc dumám a nechávám se zbyteně ovlivňovat kdejakým sebemenším smítkem prachem na tubusu a přední i zadní čočky, anebo jen běžným škrábancem na bajonetu, clonovém prstenci atd.
Na jednu stranu fajn, že víš co kupuješ, na stranu druhou to zdržuje a vede jen k různým divným úvahám proč ano a proč zrovna ne.