Také jsem se na X-E4 dlouho těšil, ale jsem s ní trochu rozčarován, ale jen trochu

.
To takzvané "očištění" designu ala Leica mě překvapilo. Až bude v Praze ve Fujifoto
fyzicky na prodejně, tak tam zajedu, to tělíčko si osahat a vyzkoušet. Domnívám se
totiž, že se dá na tu očesanou ergonomii zvyknout. Co já vlastně potřebuji, když jsem
jen v manuálu. Clona na objektivu, čas na vrchním voliči, auto ISO dám na fn tlačítko,
fotím jen na středový bod, to měnit nemusím, jen zjistit, zda měření expozice půjde
nastavit v Q menu. Ten zadní roller tam opravdu mohl zůstat, ale prý jde na tom předním
po stisku měnit z času na clonu i ISO. Stabilizaci u takového aparátu nepotřebuji. Přední
páčka na přepínání M C S mi nějak scházet nebude, protože ručně ostřím jen s manuálními
skly, s těmi AF na AF. Absence i náznaku gripů ve předu i vzadu? Nevím jak se to bude držet,
ale na mých starých, filmových aparátech také nejsou a dalo se s nimi fotit. Takže na takové
to lítání na lehko, by mi to mohlo vyhovovat. Na "seriózní" focení mám X-Pro2 a na vlhké a
deštivé podmínky KP...