Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod oldbas 25. 1. 2013 13:08

Ganec:
Fotíš ty vůbec něco, nebo jen studuješ teorii a tlacháš po webu?
Měl jsi nikdy u oka pravou zrcadlovku?
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 25. 1. 2013 13:11

Pety píše:Jinými slovy, přejdeš na bezzrcadla, až se displej skokově zlepší na zrcátko a matnici? :-)

Skoro to tak vypadá, že? Jenom bych ten výrok opravil na "skokově zlepší alespoň na parametry zrcátka"
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 25. 1. 2013 14:37

Ganec píše:Z toho mi vychádza: ja mám farby správne, ale mnohí z vás majú až príliš znížený kontrast. Asi ste si monitor nastavili podľa záberov vášho foťáku (keďže foťáky pred pár rokmi produkovali "prekontrastované pouťovky")
Vysvetľuje to mnohé: napríklad že sa vám normálne zábery zdajú v tieňoch príliš zašumené.

Ganec sorry, ale to už je opravdu argument ve stylu "všichni ste debilové, jenom já sem letadlo...". Jinak nechápu, co na tý červený řešíš? Zkoušel si někdy pro někoho fotit reportáž ze sportu? Můžeš kalibrovat třeba podle křišťálový koule, ale stejně to každej čtenář na monitoru uvidí jinak barevný (podle toho jaký barvy zrovna jeho monitor nebo třeba tablet ukazuje). A pokud to jde na tisk do nějakýho periodika, tak si můžeš nastavit barvy třeba růžový, ale stejně si to obvykle v tiskárně předělaj, jak budou potřebovat....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Pety 25. 1. 2013 14:52

Pánové, protože tohle považuji za víceméně žvanící vlákno, nechával jsem tomu zatím docela volnost, ale v poslední době to už přeháníte. Pokud někdo podle vás nemá pravdu, chce to argument, nikoliv posměch nebo kritiku tvorby.

Takže prosím o návrat k tématu.

Díky.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ltokar 25. 1. 2013 14:57

Nova vlajkova lod m4/3 od Pansonic http://www.digimanie.cz/art_doc-793AF31 ... EE8DA.html

Zaujalo ma, ze napriek tomu, ze je to vlajkova lod, je tomu vytykany hladacik, ktory je mensi, ako maju niektore nizsie modely. To sa mi zda ako ulet ..
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 25. 1. 2013 15:10

No, hledacek GH3 za moc nestoji - velky je celkem slusne, ale rozliseni, sum a barvy nic moc.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 25. 1. 2013 15:31

Zrejme vyrobne a cenovo to bude stale dost vela .. cinania to este nezvladaju vyrobit za misku ryze :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 25. 1. 2013 15:33

Melancholický Trol píše:Zlepšit by se mělo třeba
- odezva
- gamut
- rozlišení
- spotřeba
to sú vlastne všetky parametre LCD displejov v EVF, ktoré sa s každou generáciu zlepšujú... :-)

Prečo myslíš že tieto parametre sú nedostatočné? Ktoré EVF si vyskúšal?

Čo sa týka spotreby, v jednom článku voľakto popisoval že u OM-D sa dá vypnúť displej a potom je možné nafotiť omnoho viac záberov...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 25. 1. 2013 16:11

Poprosím všetky otázky na mňa odteraz smerovať na diskusiu No poďte do mňa...
(nech Pety nezamkne túto diskusiu :-) )
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod maraou 25. 1. 2013 16:31

lukas_highenergy.cz píše:
Ganec píše:Z toho mi vychádza: ja mám farby správne, ale mnohí z vás majú až príliš znížený kontrast. Asi ste si monitor nastavili podľa záberov vášho foťáku (keďže foťáky pred pár rokmi produkovali "prekontrastované pouťovky")
Vysvetľuje to mnohé: napríklad že sa vám normálne zábery zdajú v tieňoch príliš zašumené.

Ganec sorry, ale to už je opravdu argument ve stylu "všichni ste debilové, jenom já sem letadlo...". Jinak nechápu, co na tý červený řešíš? Zkoušel si někdy pro někoho fotit reportáž ze sportu? Můžeš kalibrovat třeba podle křišťálový koule, ale stejně to každej čtenář na monitoru uvidí jinak barevný (podle toho jaký barvy zrovna jeho monitor nebo třeba tablet ukazuje). A pokud to jde na tisk do nějakýho periodika, tak si můžeš nastavit barvy třeba růžový, ale stejně si to obvykle v tiskárně předělaj, jak budou potřebovat....

No kdyz to jde na web, tak na nejakych super kalibracich nezalezi z vyse zmineneho duvodu a kdyz z toho neco slusneho ma byt, jako treba kniha, tak tu mame CMS prece, nebo to taky vubec nechapu?!
maraou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 26. 1. 2013 21:08

Zejtra vyrážíme na celej den na vejlet a chci udělat i nějakou fotku. Místa v báglu moc neni, tak si řikám, že bych do budoucna rád bral místo 7D něco menšího, třeba ten m3/4 PEN, co mam doma. Tak otevřu fotoskoda.cz a ejhle, jaksi ne a ne najít nějaký sklo. Takže by mě zajímalo (třeba od Gance), čim mam jako nahadit APS-C a k tomu 11-16/2.8 (krajina, report) a 50/1.8 (portrét, detaily - tahám hlavně proto, že je malý) tak, aby to bylo menší a pokud možno i levnější (jinak nějak postrádám potřebu tahat m3/4). Když mam velkej bágl tak beru místo 50tky zoom 17-50/2.8. Fakt sem nic nenašel...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ganec 26. 1. 2013 21:40

Širokouhlý zoom: Olympus 9-18mm F4.0-5.6 (váži 155 g; Panasonic 7-14mm F4.0 je už väčší)
Obrázek

Kámoš s veľmi pochvaľuje Samyang 7,5 mm F3,5
Obrázek

Skladný portréťák: Olympus 45mm F1.8
Obrázek
Ganec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka