Ganec:
Fotíš ty vůbec něco, nebo jen studuješ teorii a tlacháš po webu?
Měl jsi nikdy u oka pravou zrcadlovku?
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Pety píše:Jinými slovy, přejdeš na bezzrcadla, až se displej skokově zlepší na zrcátko a matnici?
Ganec píše:Z toho mi vychádza: ja mám farby správne, ale mnohí z vás majú až príliš znížený kontrast. Asi ste si monitor nastavili podľa záberov vášho foťáku (keďže foťáky pred pár rokmi produkovali "prekontrastované pouťovky")
Vysvetľuje to mnohé: napríklad že sa vám normálne zábery zdajú v tieňoch príliš zašumené.
to sú vlastne všetky parametre LCD displejov v EVF, ktoré sa s každou generáciu zlepšujú...Melancholický Trol píše:Zlepšit by se mělo třeba
- odezva
- gamut
- rozlišení
- spotřeba
lukas_highenergy.cz píše:Ganec píše:Z toho mi vychádza: ja mám farby správne, ale mnohí z vás majú až príliš znížený kontrast. Asi ste si monitor nastavili podľa záberov vášho foťáku (keďže foťáky pred pár rokmi produkovali "prekontrastované pouťovky")
Vysvetľuje to mnohé: napríklad že sa vám normálne zábery zdajú v tieňoch príliš zašumené.
Ganec sorry, ale to už je opravdu argument ve stylu "všichni ste debilové, jenom já sem letadlo...". Jinak nechápu, co na tý červený řešíš? Zkoušel si někdy pro někoho fotit reportáž ze sportu? Můžeš kalibrovat třeba podle křišťálový koule, ale stejně to každej čtenář na monitoru uvidí jinak barevný (podle toho jaký barvy zrovna jeho monitor nebo třeba tablet ukazuje). A pokud to jde na tisk do nějakýho periodika, tak si můžeš nastavit barvy třeba růžový, ale stejně si to obvykle v tiskárně předělaj, jak budou potřebovat....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků