Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Radek71 16. 3. 2016 14:34

Nekde o to kdy zacnes, ale kdy skoncis! Protoze starsi deti se ti o 15 let mladsi sourozence starat nebudou.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 16. 3. 2016 16:39

Jo to je pravda - ja to bral zjednodušeně tak, že když dřív začneš, tak dřív skončíš, ale máš pravdu, že to tak být nemusí. A další dítě o 15 let později se do Caterhamu cpe špatně....
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 16. 3. 2016 16:48

Ondrej Bobek:
http://www.ebay.co.uk/itm/391323048196
zlepsuje to grip a da sa menit baterka bez odnimania gripu (malinko otravne). Cena bezkonkurencna, vaha iba 45g (original cca 90g, kovova nahrada z ebay cez 150g).
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 16. 3. 2016 16:59

Itokar: A jaká je kvalita kůže? Sem právě pár kousků z eBay viděl a buď to nebyla kůže vůbec a nebo to byla nějaké vrstvička kůže a mezitím bordel... taky sem o něčem přemýšlel na A7...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Grimjaur 16. 3. 2016 17:17

Takové věci si z kůže raději šiju sám. Ty kraviny z Číny jsou parodie na kůži a na originálech mi zase některé věci vadily, popř se vůbec nedělaly. Jednoznačně se pak foták drží o hodně líp.
Obrázek
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 16. 3. 2016 18:42

Urcite to bude daka umelina, ale na to, ze to stoji 12$ aj s postovnym to vyzera vyborne a drzi sa dobre. Usit si to neviem, mne slo o lepsi grip a aby to nevazilo tonu. Kolko vydrzi neviem :D
Tieto lacne veci z Ciny su obvykle dvojeho druhu, bud je to strasny smejd co nestoji ani za tych par $, alebo prekvapivo za tu cenu pouzitelne. Toto je (zatial sa mi tak javi) ten druhy pripad. Napr. naposledy blikacka za 8e bola neskutocny smejd, za 2e naopak vyborna.

-- 16. 3. 2016 17:45 --

Na vrstvicku medzi tenuckym niecim to nevyzera

-- 16. 3. 2016 17:47 --

Nasiel som aj za 9.90$ :D
http://www.ebay.com/itm/V387u-Vintage-L ... SwnH1WYqLu

(Synthetic Leather)
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 16. 3. 2016 19:51

Já mam prostě problém držet v ruce ten synthetic leather - to už radši něco outdoor pogumovanýho, co je jakoby funkční.

Grimjaur - za kolik je šiješ? :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dolgor 16. 3. 2016 19:59

hoax píše:
tom384 píše:Taky me prekvapilo, ze AF modul z D700 pouzity dokonce i v D3, tady byl oznaceny za natolik zastaraly, ze uz nesnese srovnani s AF moduly dnesnich bezzrcatek. Jeste vic me prekvapilo, ze tohle prohlaseni neprislo od Gance ale od moderatora diskuze. No a nejvetsi prekvapeni nakonec. Nikdo proti tomu neprotestuje.

Demagogie, můžeš citovat ? Bylo řečeno, že tam jsou za těch 8 let vylepšení, což je tak nějak očekávatelné. Ne, že je tak zastaralý, že je skoro nepoužitelný, jak se snažíš naznačovat. Mimo jiné bych se taky zaměřil na rychlost AF u 35mm DX, když už jsme u toho. A aby bylo jasno, klidně věřím, že ve tvém testu byl lepší Panasonic.

Nikkor 35/1,8 DX je v AF-C režimu divnej, pomaleji reaguje, dělá přískoky a korekce tam a zpět, zatímco dražší objektivy ostří hladce a kontinuálně (např AF-S 17-55/2,8 nebo 105VR). FX AF-S 35/1,8 má výrazně lepší AF.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 16. 3. 2016 20:12

lukas: original grip je ale plast a alternativa dalsia je kovova .. ovsem otazka je dobra :) (inak to celkom pachne, ako nove)

poznamka: s tymto gripom je nepatrne horsie dostupne zapinacie tlacitko
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 16. 3. 2016 20:14

mně se děsně líbí ty half case od Garizzu, je to pálka, ale dizajnově u funkcí paráda

-- 16. 3. 2016 19:14 --

jnak Grimjaure, pěkná práce! :tleskani
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 16. 3. 2016 20:50

lukas_highenergy.cz píše:Já mam prostě problém držet v ruce ten synthetic leather - to už radši něco outdoor pogumovanýho, co je jakoby funkční.

Grimjaur - za kolik je šiješ? :-D

1500-3000, - podle toho jak je to náročné na střihu a modelu, spodní část je ze tří vrstev kůže. Ted se chystám verzi s všitým hliníkovým podkladem a otvorem pro aku. Šiju ručně, na dvě jehly, ať to něco vydrží. Kůži si vybírám v Jablunce, na vsetínsku. Pro mě to je relax a každou věc dělám jako origoš is ohledem na osobní potřeby.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 16. 3. 2016 22:11

Pěkné, já bych to nedal. A pro inspiraci. Pravý ital design.

http://www.leicatime.com/
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 16. 3. 2016 23:30

Ja som si na X-T1 objednal Gariz. Ono je to niecim vystuzene, asi ale nie lepenka a malo by to preto lepsie priliehat k telu.
Paci sa mi aj Kaza, to je asi celokozene a vyzera to preto trosku divoko. Odradila ma hlavne dodacia doba.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom384 17. 3. 2016 07:00

hoax píše:
tom384 píše:Taky me prekvapilo, ze AF modul z D700 pouzity dokonce i v D3, tady byl oznaceny za natolik zastaraly, ze uz nesnese srovnani s AF moduly dnesnich bezzrcatek. Jeste vic me prekvapilo, ze tohle prohlaseni neprislo od Gance ale od moderatora diskuze. No a nejvetsi prekvapeni nakonec. Nikdo proti tomu neprotestuje.

Demagogie, můžeš citovat ? Bylo řečeno, že tam jsou za těch 8 let vylepšení, což je tak nějak očekávatelné. Ne, že je tak zastaralý, že je skoro nepoužitelný, jak se snažíš naznačovat. Mimo jiné bych se taky zaměřil na rychlost AF u 35mm DX, když už jsme u toho. A aby bylo jasno, klidně věřím, že ve tvém testu byl lepší Panasonic.

A ja zas verim je v jinym testu s jynym sklem bude lepsi Nikon. Tady je ta citace...

lukas_highenergy.cz píše:tom384: Takže si testoval, jestli se 10 let starý full frame s výměnným sklem dokáže trefit do daleko menší hloubky ostrosti než 1,5 roku starý kompakt sm43 a odladěný na jedno sklo???? A co že přesně to dokazuje?
tom384
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 17. 3. 2016 08:37

tom384: pravda, tohle jsem nečetl. Ale tak nějak stejně nevím, proč bych proti tomu protestoval. Jsou tam 3 pointy, stáří, hloubka ostrosti a objektiv. Vyznění už si dedukuješ ty podle sebe, tobě tohle přijde na protest, mě ne.
hoax
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka