Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hoax 20. 1. 2016 21:38

Třeba tenhle článek je už dost vysoký level:
http://www.gancovky.sk/nefotaky/motivac ... -workflow/

Schválně kam až to vydržíte číst. Ale je to dost náročný čtení, hraničí to s masochismem :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 20. 1. 2016 21:43

"potrebujem skompletizovať všetky nadobudnuté vedomosti"

sem to dočetl až sem :-D
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 20. 1. 2016 21:52

Je tam taky 30000 vtipů a krásná je i přípona "_B3R10"...
Škoda, že Šmucler už netočí, by si pošmáknul.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 20. 1. 2016 22:01

Vydrzel jsem do 2/3. NICEMÉNĚ. Toto je přesně směr, kudy se Ganec vydá. To je ta astronomie. Toto je clanek na pul cesty. Stačí vynechat všechny kapitoly o ukládání a třídění fotogravií a věnovat se pouze "Behaviorálna ekonómia" "Motivačné prednášky" "Pomoc od druhých" "uvedomenie /analýza problému" apod. Crcek taky na zacatku predstira, ze je to o foceni a do dvou let bude tocit perem jak Pisarik a psat postup, jak varit vlasy tchyne a netopyri h_ovno v mliku.

-- 20. 1. 2016 21:04 --

Ty vole ..... P255262_ohniste_krivky.jpg
Teda ale to je proste domaci zvykani prvni kategorie, to je proste tak jasna situace, jako kdyz si privedes z baru domu divnou zenskou a kdyz se vracis z zachodu, tak vidis jak ti sype neco do vizoura. Nejak ti to bude vysvetlovat, ale ty jsi to P255262_ohniste_krivky.jpg a Guru_kamosi_1.iso uz videl. To uz je proste jedno co bude rikat :-(
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 20. 1. 2016 22:21

Jsem asi jako všichni postupně došel do situace, že jediný dlouhodobě stabilní systém je datum a čas. To doteďka nevím, jestli se to přejmenovává při importu nebo při exportu nebo kdy, ale ten RAW se vždycky jmenuje YYMMDD_HHMMSS.NEF. Všechno ostatní je nah@vno. Nějaké tagy a metachujoviny, to zabere víc času vyplňování, než kolik to kdy ušetří celé ulici. Jo a hlavně - když je člověk bordelář a má všechno třeba na jedné hromadě, tak se ho to neptá, jestli opravdu chce nahradit DSC0001.NEF... prostě pohoda.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 20. 1. 2016 22:36

A Ganče, napsal jsi tam jednu důležitou věc, drž se toho :)

3) vypnúť internet

A vůbec ke konci to začíná dostávat grády. Jako dát do článku o zpracování fotek a workflow prokrastináciu, alkohol a behaviorálnú ekonómiu, to zvládne jenom Ganec.
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 20. 1. 2016 22:39

Clovek co dela toto, taky pak posila mailem ty JPGy vlozene do wordu. Ja vim, ze kazdy soudruh podle sveho gusta, ale v roce 2016 pracovat tak, ze si ukladam karel_gott_bw.jpg, karel_gott_stahala_cervena.jpg karel_gott_retus_krku_.jpg no to je proste level X, generace Y.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 20. 1. 2016 22:45

Zase lepší než karel_gott_xxx, karel_gott_xxxxx a karel_gott_xxxxxxxxx
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 20. 1. 2016 22:53

je tady nějaký skutečný profesionál který fotí hodně s 4/3 a mohl by tu diskuzi celou shrnout ?
mě by asi tak nějak vadilo, že ovládací prvky jsou titěrné na tělech, neni to D200,
a pak že ty těla nemusejí být uplně voděodolná, prachotěsná, jako je K-S2
ale jinak by ty fotáky Olympus, Sony, Fuji, Panasm, měli bejt naprosto v pohodě
a v roce 2017 se jich bude prodávat více
marty64
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 20. 1. 2016 22:58

Je tady nějaký horolezec, který jezdí trénovat do Maďarska?
A s tím verzováním - něco podobného praktikuju, ale nejde o pitomé fotky, ale o fakt speciální aplikaci vektorové a rastrové grafiky. Objemy dat jsou fakt obrovské a software není bezchybný, a když padne, tak někdy poškodí i soubor samotný. Když člověk ukládá mezikroky, tak ztratí přinejhorším půlhodinu nebo hodinu a ne celý den. Navíc když ke konci zpracování najde sebemenší chybu, ať už ve vektorech nebo v rastrech a nechává si různě rozpracované verze...
Naposledy upravil Melancholický Trol dne 20. 1. 2016 23:06, celkově upraveno 1
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 20. 1. 2016 22:59

Četl jsem tak ob jeden odstavec, ale zato jsem vydržel až do konce, byl jsem totiž zvědavej jak to dopadne - když selže vnitřní motivace, sebeodměňování, koučovací videa, motivační články, nebo dokonce i citáty, co pak přiměje člověka k činu. A článek nakonec odpověď naozaj poskytuje - nejlepší motivací, když se vám do něčeho nechce, je pomyšlení, že až si to odbydete, budete potom moct zas nerušeně prokrastinovat. Tomu řikám panečku odměna!
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 20. 1. 2016 23:04

Sorry pánové, ale dal jsem jen první odstavec, pak si to vzal do ruk kamarád grafik a ten vrátil mi to, až když mu u smajlíků tekly slzy z očí. Pak něco říkal o domácí drůběži, ale nevím jestli jsem dobře rozumněl :)
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 20. 1. 2016 23:05

Radek71 píše:Clovek co dela toto, taky pak posila mailem ty JPGy vlozene do wordu. Ja vim, ze kazdy soudruh podle sveho gusta, ale v roce 2016 pracovat tak, ze si ukladam karel_gott_bw.jpg, karel_gott_stahala_cervena.jpg karel_gott_retus_krku_.jpg no to je proste level X, generace Y.

Netusim o com je rec, ale ked robim nejake testovanie objektivov, takto si subory pomenuvavam. Mam ich prehladne zoradene a pracuje sa rychlejsie ako zadavat nejake tagy alebo pozerat do exifu cim to bolo fotene a na expozicne hodnoty.
V recenziach sa da s takym pomenovavanim stretnut bezne. Npr. Imaging resource.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 20. 1. 2016 23:34

No to ano, kdyz posilam jpg karlovi, tak ho pojmenuji P545425_pro_karla.jpg kdyz to pujde do casopisu, tak to pojmenuji moje_jmeno_vogue.jpg Ja myslel ze je to o workflow a NAVIC JESTE VE SPOJITOSTI A STOVKAMI HODIN PRACE a ve spojistosti s ARCHIVEM.
Moje manzelka mozna taky skladuje na disku neco jako dovolena_na_plazi, ale pouziva malovani.exe a neporada workshopy.

-- 20. 1. 2016 22:46 --

Sorry, ale jsem zdeformovanej praci. Stojim za clovekem a rikam mu, v prosinci jsem ti poslal mail, kde byla v PDF objednavka, najdi to, vytiskni a dones to tam a tam. Posilam mu tak 2 maily do pul roku. Ten clovek 10 let sedi v kancelari a dela to stejne. Spusti po 5000 Outlook, vleze do inboxu a vpravo mysi drzi tahlo a jede v prosinci pres 1800 mailu a hleda mail ode mne.
Baba stoji pred vytahem, jsou tam dve tlacitka, nahoru, dolu, jsme v prizemi, ona zmackne tlacitko dolu, 8 lidi nastoupi, kazdy si zmackne nejaky patro a vytah sjede do sklepa. Ta baba tam dela od 2009.
Fakt se na me nezlobte, toto mne drti. Protoze on ten mail do 15 minut najde a z toho sklepa se da dostat taky docela rychle. Takze je to vsechno OK, tak to ma byt. Vsichni jsou spokojeni. Doufam, ze ten kolega nema tajne firmu a neskoli time managment ve spojeni s workflow v IT.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Snou Leopard 20. 1. 2016 23:57

myslíte že vyjde tento rok FUJIFILM XT20 nebo X-E3 ?
asi by mohl když Pro2 má novej čip a byl akorát vypuštěnej
Snou Leopard
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka