No, pobavil som sa
lukas_highenergy.cz píše:Dneska sem během archivování starších fotek narazil třeba na tuhle - z asi 4 let starého foťáku (Canon 7D). Tohle je přesně ten typ fotek, co bych opravdu nechtěl zkoušet fotit se současným AF u bezzrcátek
Krasna fotka
jakubpetrlik: bez trollovat inde, ten tvoj prispevok je fakt nezmyselny a ubohy pokus , tuna s tym neuspejes. Na Ganca nemas, on aspon vie napisat nieco, co sa javi na prvy pohlad ok a nema prispevky nezmyselne (len obcas).
Ganec píše:Inak mal zaujímavú pripomienku:
- setový teleobjektív váži len 190g (čo je síce len 7.74x menej, ale ku 10-ke sa to tiež pomaličky blíži)
Fakt ? Ekv. objektiv 50-200 na APSC mas 260g
a to teda nie je 7.74x a este je vzhladom na vacsi snimac o nieco lepsi (DoF). Verzia pre 4/3 vazi 220g, takze aj ten APSC by sa dal podobne odlahcit a co z toho nakoniec dostanes ? Ze fyziku neodrbes, jedine o co sa ti vylepsi vaha a velkost je presne ten rozdiel, v com sa lisi (velkost) m4/3 (2x) a APSC (1.5x). Jedina mala vynimka su sirsie ohniska kvoli nizsej registracnej vzdialenosti. A potom moznost kriplenia objektivu a jeho "vylepsovanie" pomocou SW
Apropo, fotka (ta konkretna) tej bezkyne je presne taka, ako ti napisali. Je technicky zla a vzhladom na objektiv je fatalne zla.
Ganec píše:FotoABC píše:porovnej náročnost pro autofokus Tvé běžkyně a těchto 4 fotografií
Tak samozrejme že F/2 je náročnejšie na ostrenie ako F/3,5
Fotenie na dlhších ohniskách je jednoduchšie pre AF, lebo vtedy ho pozadie menej ovplyvňuje.
Kratším pevným sklom sa protipohyb fotí horšie. Vyskúšaj a uvidíš.
Aha, takze stale nechapes ekvivalent DOF .. nj, co sa da robit
To sa tazko diskutuje s clovekom, ktory nema jasno v zakladnych pojmoch. A to sem PL nalinkoval krasny dokument , ktory to vsetko lahko vysvetluje. Aha .. uz som pochopil, nevies anglicky. Nj .. co sa da robit.
Ganec píše:Nie je vám trápne, že:
- bol som len raz fotiť beh pevným sklom a mám tak ostré fotky, že im nikto z vás nedokáže konkurovať
(na žiadnej z vašich záberoch športovcov napríklad neboli rozoznateľné mihlanice)
Porovnas ostrost fotky z objektivu Tamron 18-250/f6.3 na vzdialenost asi 20-30m vs objektiv Zuiko 75mm/f1.8 na vzdialenost 5-10m. Nie je ti to trapne ?
Ak by som tusil, ze k niecomu takemu dojde, specialne pre Teba by som si zobral moj makro objektiv a fotil tiez na 5-10m. Videl by si nie mihalnice, ale zilky v oku
Ty traposko
Ale pokracuj, dobre sa bavim.
Puntík: kedze tu nie je moderator, ktory by mazal totalne offtopic prispevky, tak si ta zaradujem do nepriatelov .. fakt ma nebavi citat tie hovadiny.