Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gamut 9. 5. 2015 09:03

Se v tom normálně ztrácím. Jde tedy APSC - bezzrcátko, nebo je zase zmiňován FF. Jde tedy o světelnost nebo o váhu? Jde tedy o detaily nebo je to jedno, hlavně že to jde vyfotit? Jde o fps a přesnost, nebo je to jedno, důležitý je že se objekt do záběru vešel? To jsou všechno technikálie. Nebo jde o to, že je na co se dívat a pak postnem cokoliv i třeba neostré, zašumrované. Důležité je že to má ten šmrnc. :-)

Jo tak pokud jde o mihalnice, tak ty jsem těžko hledal. :-) Ale zase váží 390gramů a tak nevím kam to zařadit v tom srovnávání. Přiznám se, že vítěz už je dopředu jasný. :-)
1_1.jpg
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 5. 2015 09:16

Buďto Ganec píše diplomovku na tému diskusné fóra a je to inteligentný rýpal čo má svoj cieľ alebo je to normálne IQ forrest gump. Tretia možnosť asi nie je.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Grimjaur 9. 5. 2015 09:19

Ganče, hop na vidle. To jestli mám na jednom (pro blbé ne na druhém, na tom je právě 12-40) těle častěji 12-50 nijak nerozporuje vylhanost tvého výroků stran poměřování hmotnosti tebou uváděných skel. Onoto s tím totiž vůbec nesouvisí a moje důvody neznáš a nemůžeš znát tak buď té lásky, si je neber do huby. Už tě bolí chrbát?
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gamut 9. 5. 2015 09:21

bob222
To jako myslíš, že při psaní diplomky, aby jako vyprovokoval ostatní je nutné ze sebe dělat v**a? Nějak mě k tomu nesedí "gancovky" neboť to by bylo už na profesůru. :-) Takže je lepší jít fotit.
Gamut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 9. 5. 2015 09:23

Ganec:
landov píše:PL ti uz niekolkokrat dokazal !!!, ze D3200 je o triedu lepsia ako ten tvoj PEN (ci co to mas)
Hehe, hlavne týmto:
Petr Luňák píše:Tak dneska uz jsem chtel s D3200 fakt uz slehnout. S tim fotakem NEJDE fotit ze stativu s teleobjektivem na casy pod cca 1/100s.
Proc kruci prde, kdyz chybi tak banalni vec, jako je predsklopeni zrcatka, tam alespon nedaj automaticke predsklopeni pri odpaleni pres infra spoust??? Jak je ten fotak lehkej, tak proste to svihnuti zrcatka jej rozvibruje a neni sance na 200mm ohnisko mit ostrou fotku bez pohybove neostrosti
:D

Si imbecil, alebo co? Este raz, daj sem nejaky dokaz o tom, ze je D3200 horsia ako tvoj trenkovy PEN !!!
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 9. 5. 2015 09:24

Ganec je pro mne takový Sheldonem Cooperem toho fóra, jen s tím rozdílem, že Sheldon má o parník lepší technický přehled. Mimochodem, ta scéna, kdy hraje ve tři ráno na bonga, je geniální.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod hoax 9. 5. 2015 09:36

Ganec píše:Nie je vám trápne, že:
- bol som len raz fotiť beh pevným sklom a mám tak ostré fotky, že im nikto z vás nedokáže konkurovať

Tohle je jedna z těch ostrých fotek? Jaká byla vlastně úspěšnost zaostření a nebo je to v rukou,
i když jsi tak skvělý? Já bych se tedy cítil trapně spíš tohle vůbec zveřejnit, pokud se považuješ za fotografa.

autor: Ganec
10285722_10201838516836461_1537040815306904118_o.jpg
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 9. 5. 2015 09:40

Ganec píše:Prečo lož? Napríklad pevná 45-ka F/1.8 (váži 116 g) je až 12.67x ľahšia ako 70-200 f/2.8 VR (1470 g) :D

Ty si fakt pako. Si schopny porovnavat Laborghini R8 s Octaviou RS a vyvodit zaver, ze Skoda je 1000x sportovejsie znacka ako Lamborghiny.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 5. 2015 09:47

Puntík píše:Pro mne je to jasné, nepotřebuji žádnou interpretaci když to vidím na vlastní oči......
Lotrandor píše:tancuješ v tom pěkně
Když už ses rozhodl lézt Luňákovi do řiti za každou cenu, dej pozor, aby sis na ty svoje vidle nenabíhal zbytečně ty sám.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 9. 5. 2015 09:58

No, pobavil som sa :D

lukas_highenergy.cz píše:Dneska sem během archivování starších fotek narazil třeba na tuhle - z asi 4 let starého foťáku (Canon 7D). Tohle je přesně ten typ fotek, co bych opravdu nechtěl zkoušet fotit se současným AF u bezzrcátek

Krasna fotka :-)

jakubpetrlik: bez trollovat inde, ten tvoj prispevok je fakt nezmyselny a ubohy pokus , tuna s tym neuspejes. Na Ganca nemas, on aspon vie napisat nieco, co sa javi na prvy pohlad ok a nema prispevky nezmyselne (len obcas).

Ganec píše:Inak mal zaujímavú pripomienku:
- setový teleobjektív váži len 190g (čo je síce len 7.74x menej, ale ku 10-ke sa to tiež pomaličky blíži)

Fakt ? Ekv. objektiv 50-200 na APSC mas 260g :-) a to teda nie je 7.74x a este je vzhladom na vacsi snimac o nieco lepsi (DoF). Verzia pre 4/3 vazi 220g, takze aj ten APSC by sa dal podobne odlahcit a co z toho nakoniec dostanes ? Ze fyziku neodrbes, jedine o co sa ti vylepsi vaha a velkost je presne ten rozdiel, v com sa lisi (velkost) m4/3 (2x) a APSC (1.5x). Jedina mala vynimka su sirsie ohniska kvoli nizsej registracnej vzdialenosti. A potom moznost kriplenia objektivu a jeho "vylepsovanie" pomocou SW :)

Apropo, fotka (ta konkretna) tej bezkyne je presne taka, ako ti napisali. Je technicky zla a vzhladom na objektiv je fatalne zla.

Ganec píše:
FotoABC píše:porovnej náročnost pro autofokus Tvé běžkyně a těchto 4 fotografií
Tak samozrejme že F/2 je náročnejšie na ostrenie ako F/3,5 ;-)
Fotenie na dlhších ohniskách je jednoduchšie pre AF, lebo vtedy ho pozadie menej ovplyvňuje.
Kratším pevným sklom sa protipohyb fotí horšie. Vyskúšaj a uvidíš.

Aha, takze stale nechapes ekvivalent DOF .. nj, co sa da robit :-) To sa tazko diskutuje s clovekom, ktory nema jasno v zakladnych pojmoch. A to sem PL nalinkoval krasny dokument , ktory to vsetko lahko vysvetluje. Aha .. uz som pochopil, nevies anglicky. Nj .. co sa da robit.

Ganec píše:Nie je vám trápne, že:
- bol som len raz fotiť beh pevným sklom a mám tak ostré fotky, že im nikto z vás nedokáže konkurovať
(na žiadnej z vašich záberoch športovcov napríklad neboli rozoznateľné mihlanice)

Porovnas ostrost fotky z objektivu Tamron 18-250/f6.3 na vzdialenost asi 20-30m vs objektiv Zuiko 75mm/f1.8 na vzdialenost 5-10m. Nie je ti to trapne ? :-) Ak by som tusil, ze k niecomu takemu dojde, specialne pre Teba by som si zobral moj makro objektiv a fotil tiez na 5-10m. Videl by si nie mihalnice, ale zilky v oku :-) Ty traposko :D Ale pokracuj, dobre sa bavim.

Puntík: kedze tu nie je moderator, ktory by mazal totalne offtopic prispevky, tak si ta zaradujem do nepriatelov .. fakt ma nebavi citat tie hovadiny.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 5. 2015 10:04

Itokar, kdyby tu byl moderátor, který by nepřipouštěl OT a hovadiny, nemusel by si je čítať.
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2015 10:09

Kdyby je diplomovaná parodie na fotografa nepsala, nemuseli bysme je čítať.
Ganče, nefandi si, nikdo "nečaká", aby tě dostal, ty seš dobrej leda jako šašek na obrazovce k lahváči. Nemáš žádnou důležitost, jen trochu leckdy zábavný trapnosti...v poslední době spíš trapnosti než zábavnosti 8-)
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 9. 5. 2015 11:03

Zas sa to zacyklilo. Chcelo by to novu krv. Idem s mladym von skusit foveon.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lotrandor 9. 5. 2015 11:48

Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 5. 2015 11:55

Nie je vám trápne, že:
(na žiadnej z vašich záberoch športovcov napríklad neboli rozoznateľné mihlanice)
- len raz som skúsil fotiť bežiacich psov a musím vám vysvetľovať základné princípy
- argumentujete zle zaostrenými zábermi, odkazmi na druhých, alebo tvrdeniami typu "vygoogli si"

Skrátka v tom jedinom na čo sa zrkadlovky hodia (pohyb) vás prekonáva aj úplne prvá implementácia AF-C na foťáku s menším snímačom .. v kombinácii s fotografom o ktorom píšete, že nevie fotiť .. a s hrdosťou tvrdíte že ste ma prekonali?

Kvuli infantilnim hadkam zapada core obsah auditu! Co jsou to "mihlanice"?
Radek71
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka