Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 5. 2015 17:35

Ganec neustále překvapuje tím, kam až je ochoten zajít. To že nepoužívá ostřejší výrazy je sice pravda, rozsah jeho demagogie to však dostatečně vynahradí.

-- 7. 5. 2015 18:41 --

btw, padá Progress, něco si přejte :)
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 7. 5. 2015 18:31

pemar píše:On Ganec by možná i pár solidních argumentů našel, ale je tak fixovaný na ten Olympus, že jiné CSC než Olympus ignoruje.

Neignoruje, prave naopak. Akurat to pouzije ako argument proti zrkadlovkam a cele to zakeca tak, ze z toho zase vyjde Olympus. Ale pokial dany CSC nejako narusa jeho m4/3 fixaciu a balenie do vrecka, tak samozrejme, ignoruje. Ako napr. posledny Samsung :) Jednoducho, spocitava hrusky a jablka. Ale na druhej strane, cca 400 stran tohto topicu ho nakoniec donutilo pripustit, ze teelobjektivy su trosku vynimka a akceptoval (trochu) aj hladacik. Blbe je, ze ked postupne akceptuje vsetko, co sa mu kedysi vytklo, tak to napise tak, ze to tvrdil od zaciatku. A nepomoze ani nalinkovanie toho, co napisal.

A kto vlastne tu robi moderatora ?
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 5. 2015 18:49

V jiných vlaknech ja, když na něco narazil a mam pocit, ze je to pres caru... Tady jsem psal už několikrát, ze tohle beru jako volnou diskuzi, at se bordel drží v jednom vlakne a ne všude.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pemar 7. 5. 2015 19:10

Jen tak pro zajímavost, co se děje ve světě fotografie, tak si představte, že na mobilu a na fotografování mobilem si jedna izraelská restaurace dokonce založila koncept:

Obrázek

a udělala talíře, ze kterých se dá fotit jídlo zákazníkovým mobilem.

http://petapixel.com/2015/05/06/this-re ... od-photos/

Ganec by jim měl napsat, že sice správně pochopili úpadek zrcadlovek, ale že totálně nepochopili vítěze ve světě fotografování, bezzrcadlovky v čele s hrdinným Olympusem a jeho geniálním marketingem.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ltokar 7. 5. 2015 19:49

Dnes som definitivne pochopil , kde je buducnost fotakov /co som chapal len teoreticky/. Kedze donedavna som sice mal mobil s fotakom, ale bol nepouzitelny a naviac sa nieco stalo so sosovkou, tak som ho nepouzival. Ale na poslednej akcii som si zabudol fotak a bohuzial, bolo co fotit. Tak som vytiahol .. novy mobil. A malo to svoju dohru. Dnes som ho vytiahol znovu, pretoze sa mi nechcelo vybrat fotak z batohu :D :D .. takze mozme uzavriet tuto diskusiu. APS-C fotaky a vsetky bezzrkadlovky budu a defacto uz su nahradene mobilmi :D
Naviac fotka z mobilu, vdaka strate detailov , po zmenseni ma taky zvlastny look, taky umelecky. Zakryva detaily a to laka, este sa s tym poriadne naucit fotit :)
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JSP070 7. 5. 2015 20:12

Lotrandor píše:btw, padá Progress, něco si přejte :)

Nech padne v sobotu na Cervene namestie. Putin, Hranol, Hurvinek. Tri muchy jednou ranou.

pemar píše:Jen tak pro zajímavost, co se děje ve světě fotografie, tak si představte, že na mobilu a na fotografování mobilem si jedna izraelská restaurace dokonce založila koncept

Toto je este vacsia uchylka ako selfie. Naco si kto foti zradlo? Na poslednej dovolenke si pako nalozil veceru a odfotil mobilom. Keby bol v Michelinovskej restike tak mozno pochopim. Ale nadrbe si plny tanier vsetkeho co bolo v ponuke a posle fotku na fakebook?
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 7. 5. 2015 20:16

No ja uvažoval, ze si udelam fotky jídla ted jak sem byl v Německu na tom workshopu. Že bych mohl ukázat manželce důkaz, ze jsem poctive jedl (jeden večer sem dal pět dezertu :-D ). Ale nakonec na foceni nedošlo - zase sem tam před zahraničními účastníky nechtěl úplně působit jak socka z východu... I když popravdě proti nim sem :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod JSP070 7. 5. 2015 20:40

To tu bolo vzdy, ze si niekto odfotil sam seba alebo kus zvanca. Nemal som s tym problem. Ale nechapem, preco je to teraz taka moda. Kym niekto nepovedal, ze to je cool, tak ovce netusili, ze sa to da? A teraz mam pocit, ze kto si neodfoti zradlo alebo seba, nie je in. Uz len preto, ze by som sa citil ako blbecek, si neodfotim seba ani zradlo.
Na planes.cz som prestal chodit kvoli zradlu. Kua co ma spolocne smazak v polystyrenovej miske s lietanim.
JSP070
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 7. 5. 2015 22:28

asi čtou digiarenu a tohle vlákno :)

https://photographylife.com/sensor-size ... h-of-field

k porovnání 24-70/2,8
Obrázek
In the above case, Olympus should actually be offering you a 12-35mm f/1.4 lens to really give you a similar versatility that the full-frame 24-70mm f/2.8 lens offers. Unfortunately, such a lens does not exist, no matter how much money you want to spend. You simply cannot beat physics!
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 7. 5. 2015 23:31

...no ale podle Gance svetelnost je proste svetelnost a basta! Velikost snimace do toho netahejme, nikomu to neprospeje. A uz vubec nikomu neprospeje, kdyz si koupi takovej objektiv, jakej by si "normalni clovek nikdy nekoupil", jak pravil Ganec o N70-200/2.8. Vsak se podivejte na to blato co z toho leze v kombinaci s 24Mpix. APS-C (tedy o celych 8Mpix. vice, nez poskytuje na nestaticke zabery nejlepsi m4/3) DLSR za 6tis. Kc...opravdu nechutne:

Obrázek

100% vyrez:
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 8. 5. 2015 04:27

Myslis, ze tam ganec bude vidiet rozdiel ? :D :D :D Krasny clanok .. pekne a jednoducho vysvetlene. Asi maju svojho Ganca tiez. Ci lepsie povedane, Olympusi majak zmasiroval tam nejakych tiez.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 8. 5. 2015 05:01

Popletených nadšenců je spousta, mně bohatě stačilo když jsem hledal nějaké video s opravdu vypovídající hodnotou pro výběr nového foťáku. Mám pocit, že jich je dokonce většina, každej to má teda trochu jinak, ale přijde mi, že čím hloupější, tím pilnejší.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 8. 5. 2015 06:22

Ona je fotografie jídla a fotografie jídla, totéž platí o autoportrétu.

A když se to trochu upraví, může to vypadat takto:

Obrázek

Sebastian del Grosso, https://drscdn.500px.org/photo/40704598 ... ec056be398

nebo takto:

Obrázek

Cristina Otero, 500px.

https://drscdn.500px.org/photo/4745502/ ... 9515f4f06d

Schválně si můžete tipnout, která z těchto fotografií je focená CSC a Olympusem PEN zvláště.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod Ganec 8. 5. 2015 11:07

BigglesO27 píše:A já budu klidně nejen klečet, ale se i smíchy válet, ten blbec ani nepochopil, že jsem to nefotil :D :D :D Zbytek už je bezpředmětnej úplně
Moje zadanie to spĺňa: napísal som "z vašeho APS-C foťáku" a nie že to musíte nafotiť len vy, takže som vám dal možnosť dať to nafotiť niekomu kto vie fotiť rádovo lepšie, čo ako vidím si náležite využil. ;-)
No porovnateľnú technickú kvalitu sa ti nepodarilo dosiahnuť ani na druhý krát :D
BigglesO27 píše:Já holt sport nefotím
To je mi jasné, inak by si sa k nemu nevyjadroval ako by si bol z ústavu

Petr Luňák píše:VSECHNY fotky labradora jsou vcetne exifu
Sú to vari športové fotky? Šport nie je o tom, že niekomu prikážeš "toto rob, aby som nemusel foťákom pohnúť ani o centimeter" a on poslúchne.
Petr Luňák píše:Stejne tak serie minibiku je vcetne exifu
Tak teda OK, s tým už súťažiť môžeš. Trošku som to zmenšil, nech sa to tu vojde:
Obrázek
Ale: je to pre teba lepšia technická kvalita? Je na nej športovec správne zaostrený? Vidno na ňom viac detailov ako na mojej športovkyni? Vidno dáke detaily v tieňoch?

Vy ma snáď fakt presvedčíte, že som tu najlepší, hehe ;-)
Naposledy upravil Ganec dne 8. 5. 2015 12:30, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 8. 5. 2015 11:23

Ako by som bol z ústavu? :D Tak to vod tebe frajere sedí :D Takže znovu, je ta fotka moje? Ne? Tak co to meleš? :D A je lepší než ta tvoje? To bezpochyby (a ne jedna) :D Blb, co si místo focení strká foťák do trenek, aby v nich aspoň něco měl a bude tu blekotat o fotkách :D :D :D Zvlášť když iPhone je mnohonásobně lepší ve všech parametrech, nad kterejma tu masturbuješ nad svým PENem, teda kromě dělání boule v trenkách u toho, kdo to potřebuje :D
Takže jakpak je to s tím Iphone vs krabička vod mejdla s nápisem Olympus? :D Máš prehistorickou jebku, tak se s tím smiř :D :D :D
Když chci něco vyfotit pořádně, tak mám foťák, jinak mám něco, co fotí kdykoliv a cokoliv, jenom ty máš furt předraženej krám, byť s posledním firmvérem, ty ústave :D 8-)
Koukám, že už jsi i sportovní expert, co ví naprosto přesně, co je sport (http://cs.wikipedia.org/wiki/Agility stačí první věta, experte) :D :D :D Mimochodem, gró je o focení pohybu, ať už tu budeš blábolit co chceš :D Zpocenej na p.deli víc než ta tvoje běžkyně :D Kdybys uměl česky, tak bych tě podezíral, že používáš i nick "Stepan", to je totiž podobnej chudinka na jiným serveru :D
edit: Tys fakt nepochopil, že tu s tebou nikdo nesoutěží, jen si z tebe dělá p.del? Nebo tě baví se v tý pozici ještě rochnit? 8-)
BigglesO27
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka