Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 6. 5. 2015 17:49

ltokar píše:Ganec, no teda sme ti odcitovali, co si pozadoval a co dalej ?
Odcitovali ste len niečo, čo sa len z diaľky podobá na jednu z tých 3 vecí.
A hoci s Lotrandorom ste dvaja, stále je to len jedna z vašich tvrdení.

Na otázku:
Ganec píše:
ltokar píše:obzvlast ked M.Kozaka povazujes za horsieho sportoveho fotografa ako seba :)
Kde som písal že Kozák je horší športový fotograf? :hmm:
totižto nie je odpoveď:
Ganec píše:Sorry, ale dokiaľ neukážete technicky lepšie športové zábery z vášho APS-C foťáku ako som ukázal ja, tak som tu najlepším športovým fotografom
Pre APS-C foťáky je totižto smutné ...
Kde je tam aspoň zmienka o Kozákovi? Fotí on vari vlastným APS-C foťákom? Najlepších môže byť viac...
(naschvál som tú vetu formuloval tak, aby sa netýkala nikoho kto fotí na FF)

No ale keď sme už u toho:
- tam som nič netvrdil, len vyslovil logickú úvahu: dokiaľ niekoho neprekonáte, tak je najlepší :-)

To nebolo tvrdenie, to bola výzva, aby ste si to skúsili, priložili technicky lepšiu fotku a sfúkli ma ako sviečku. Mohol to spraviť hocikto, prečo to ale nikto nespravil?
Žeby sa to s APS-C zrkadlovkami fakt nedalo? :hm

Že ma ale namiesto toho budete presviedčať, že Kozák je horší fotograf ako ja, to som naozaj nečakal ;-)
To ma dovtedy ani len nenapadlo, žeby som tu fakt mohol byť najlepší vo fotení športu...

Ale možno na tom niečo bude: z APS-C foťáku tu snáď nikto nič športové, čo by bolo technicky lepšie ako moje, nepriložil. Do tej diskusie isto nikto.
A možno ani inde: pokus o odfotenie stolného tenisu som zazrel, no nezdal sa mi lepší ako tie moje.
Biggles len povedal, že "Fotek tu mám habakuk", ale žiadnu z nich neukázal.
Fotku z APS-C zrkadlovky od ltokar-a (ktorý tvrdil že to čo som nafotil ja by odfotil aj kompaktom) som z hľadiska technickej kvality prekonal ľavou zadnou (a lepšiu už potom nedal).

Tým že o mne tvrdíte, že som lepší ako Kozák, zároveň uznávate, že ani on nedokázal dať technicky kvalitnejšie zábery z APS-C (čo som neskúmal, ale keď to tvrdíte, tak vám verím).

Fíha .. to som ani len netušil, že som taký dobrý :tleskani
A ešte raz, špeciálne pre Luňáka: :tleskani :tleskani :tleskani

-- 6. 5. 2015 18:59 --

ltokar píše: Zahras to do autu ako obvykle ?
Kedy som ja niečo zahral do autu?
Furt odpovedám (kým stíham, samozrejme; predsa len som na vás sám, v práci pracujem, ..)
Naposledy keď si mi vytýkal, že som ti neodpovedal tak to bola len tvoja chyba, lebo si si moju odpoveď neprečítal.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 6. 5. 2015 18:00

Nikde jsem neukázal žádnou fotku?! Mám ti tu snad všechny znovu nalinkovat? Ty jsi fakt šašek :D Jako jo, nemám 4500 nepoužitelnejch máchnutí závěrky z pinčesu, jako ty, ale mejch fotek je tu víc než dost 8-)
Mimochodem, nikdo o tobě netvrdí, že jsi lepším sportovním fotografem než Kozák, ale že to tvrdíš ty. Jsi funkčně negramotnej, že to nechápeš nebo jen obyčejnej kr.pl?
A lepší sportovní fotograf než ty je i moje drahá polovička a její zelenej čtvereček :D
Obrázek
Naposledy upravil BigglesO27 dne 6. 5. 2015 18:05, celkově upraveno 1
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 6. 5. 2015 18:02

Máš to mázlý, asi špatná stabilizace.
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 6. 5. 2015 18:03

Ganec má pravdu, vždyť je to přece jasné, už o tom píše Olympus i v Americe !

http://www.olympusamerica.com/crm/oneof ... sports.asp

A jsem tak oslněn nádherou těch sportovních fotografií, že se na to asi budu muset příště dívat v tmavých brýlích!

A vy mu pořád nevěříte. A přitom on je tady ten jediný pokrokový! Zpátečníci!
Měli byste se stydět !
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod BigglesO27 6. 5. 2015 18:06

MT: Já ne, já jsem mázlej :D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 6. 5. 2015 18:31

Tak buď je Ganec mlaďas čo uż nechápe češtinu alebo nechápe tak nejako celkovo. Všetko zmení ako mu to vyhovuje a šmitec.
Trošku mi pripomína Donutila. Ptejte se mně na co chcete a já Vám na co chci odpovim. :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 5. 2015 18:45

Canon EOS 7D Mark II, 70-200/2.8L IS:

TruckyValencia2015_26.jpg

A tímto bych veškeré diskuse o chybějící lepší sportovní fotce z APS-C ukončil 8-)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 6. 5. 2015 18:49

Si nějak věříš na pinčes a běžkyni v parku :D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 6. 5. 2015 18:52

Ten Dakar ho změnil
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 6. 5. 2015 18:56

MK, máš to nějaký mázlý :-))
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 6. 5. 2015 19:16

Radek71 píše:Nechapu proc jezdite do NSR, kdyz ksefty se daji delat treba v Brne.

Tentokrát jsem tam vyjjimecne nebyl dělat obchody. Tohle se jmenoval "strategy workshop" a odehravalo se to tři dny u jezera v "Global Leadership Center". A asi bych tam zvladnul workshopovat i cely tyden. Jen bych asi dost ztlousnul.... :-D

Jinak v CR zákazníci nějak nejsou - skoro všechno je Německo, zapadni/severni Evropa a pak mimo Evropu (což už ale neresime z Prahy, ale resi si to třeba sami v US, Indii apod). Z CR nemam momentálně ani jednoho zákazníka a ani nic extra ve vyhledu...

Kozakm: A vejde se ti ta sestava do kalhot, když bys ji chtel nosit "na gance"? :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod kozakm 6. 5. 2015 19:31

Nevejde, ale kdybych ji tam přece jen nacpal, nestačil bych odhánět fanynky :D
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 6. 5. 2015 19:37

Ganec: sorry, ale ta tvoja fotka, vzhladom na to, akym sklom si fotil, bola priserna z technickeho hladiska :) Moja fotka bola technicky asi tak na urovni slabeho kompaktu, to som nikdy nepopieral. Ale stale mi vrta hlavou, preco nad tym neustale verbalne onanujes. Jedine , co mi z toho vychadza je, ze si potrebujes dokazat, ze si dobre kupil :) Aj preto si prestal pozadovat fotku odo mna, lebo ego si si uspokojil :D A dokonca hladas neustale preto akekolvek moznosti, aby si si ukojil ego aj tym, ze to porovnavas voci profi DSLR (vratane ich skiel) a FF.

Takze ti specialne este raz zopakujem :) Ak pre ostatnych, ktori uz na to zabudli :D

Fotil som v slabom svetle biednym UZ objektivom za 150e /Tamron 18-250/, ktory je naviac zle kalibrovany s front focusom,so svetelnostou f6.3, s efektivnou stabilizaciou tak 2ev, ohnisko povacsine ef. 300mm a testovacie fotky, kedze som bol zvedavy, co z toho bude, a dohromady som spravil asi par desiatok cvakov. Tusim asi 60ks.

Ty si fotil jednym z najlepsich Olympus objektivov za 800e (75/f1.8), svetelnostou f1.8, ohniskom ef150mm, stabilizacia na urovni ef. asi 4ev a stylom gulomet. Cize za ten cas, co si tam bol, si urcite nacvakal stovky, ak nie tisicky fotiek.

A ty si potrebujes na tom porovnavat pindika. Kolko mas rokov ? 15 ?

Ale napisem to este inak. To co som nafotil ja zo svojou technikou, je nic moc aj ako dokumentacne, na to, co sa s tym dalo spravit. Ale som si toho vedomy. Ale ty, s tym co si mal v ruke si nafotil uplne nic a grcky, na ktore stacil kompakt, tak ako som napisal.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod santilub 6. 5. 2015 19:58

Pánové,celkem slušně se tady z povzdálí bavím a docela se vám divím,že ještě máte sílu toto vlákno dál rozvíjet :-D
santilub
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka