kodym píše: Na chrbate ruksak plny plsteniek jedla a vody asi 7 kg, na jednom ramene kamera, na druhom fotak, v rukach palicky. Pri noseni mirrorlessu s moznostou filmovania ubytok 2kg. A to sa pocita. Zas moja osobna skusenost a nie marketingova polopravda.
Nikto nepopiera, ze sa vselico da zlepsit pouzitim m4/3 systemu (podotykam, ze nie mirroless, ze ano) .. najprv si ujasni, ci pises o m4/3 alebo CSC vseobecne. Nosenim plnohodnotneho systemu FF , ktory nema zrkadlo usetris asi tak 200g. Mozno ani to nie. Takze radsej napise presne co si nosil predtym /zaujima ma, co si nosil, ked si usetril 2kg, trochu mi to nesedi s tym, co presne pises o vahe/, co nosis teraz a usetri nas argumentov o CSC, ked nepises o aky konkretne ide. Aj ja usetrim asi 400g pri noseni skoro toho isteho, ked mam m4/3 vs APSC, dokonca je v mnohom lepsie, kedze na ASPC mam "spickovy" ultrazoom . Ale nad druhej strane je to aj kompromis vo vselicom. A btw, mozem mat komplet system pokryty u CSC s celkovou vahou asi tak desatinu toho, co mas ty Lenze to nebude format m4/3.
BigglesO27 píše:Super, Ganec v 2.1
Asi jeho spolubyvajuci
-- 2. 5. 2015 19:28 --
Ganec píše:pemar píše:Citace článku ..(inzerce)To sa vám zdá ako najväčšie zlo?Melancholický Trol píše:Olympus a jeho demagogicka, polopravdová marketingová strategie.
Tak ale zase je dobré vidět, že na někoho to zabírá...
Tak to porovnajte s tvrdeniami u najpredávanejšieho foťáku na Alze: Nikon D3200 + Objektív 18-55 AF-S:
A niekoho zaujimaju marketingove kecy alzaka ? Videl si, ze by tu PL alebo ABC nieco take vypisoval ? Nie, nikoho marketingove plky nezaujimaju, len teba. OMG uz otvor konecne oci
-- 2. 5. 2015 19:31 --
Ganec píše:FYI: to čo si potreboval nafotiť by sa vďaka Brenizerovej metóde dalo nafotiť bez zásadných problémov
(presne pre také situácie bola táto metóda vyvinutá)
.. este daj nieco, nech sa zasmejem
-- 2. 5. 2015 19:34 --
Inak paradna diskusia, co som tu nebol , este by to chcelo viac prispevkov od kodym a do toho milana , ale ten bol nejaky moc alkoholom ovplyvneny