Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?

Obecná diskuse aneb Co se jinam nevešlo

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Grimjaur 5. 10. 2014 13:16

To je fakt, u ní se čas zastavil. Jinak ten příjmač to vysvětluje :)
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 10. 2014 15:16

BigglesO27 píše:Low end je profi vercajk?
FotoABC naozaj spomína "profi" a rada "Rebel" sa berie ako" low-end"

Ale o to nešlo:
- to čo ma najviac zaujalo bolo že oba vznikli v tú istú dobu
- osobne si myslím že FotoABC nemá pravdu: keďže najviac sa predávajú lacnejšie modely, podstatným bude práve zmena v tejto oblasti

No tvoja otázka možno má niečo do seba (hoci ju určite považuješ za blbosť):
- vylepšenie nižších modelov už pomaly zatieňujú výhody tých vyšších (*)
- ak bude Rebel bezzrkadlovka, vyrieši sa tým aj posledný problém low-endov (microadjustment)
- dnešné profi bezzrkadlovky nie sú väčšie ako Rebel, teda "profi" neznamená zákonite "veľký"

(*) podľa recenzie 650D (kde ho porovnáva so 60D):
- je horný stavový displej na 60D nepoužiteľný zbytočný - je to už len prežitok z kinofilmu
- dva rollery (podľa recenzenta) nie sú až také potrebné, dokonca sú niekedy až mätúce
- "vraj" lepší AF (porovnáva 60D/600D) sa v praxi nedá rozoznať - najrýchlešie je používať stredový bod
- tlačidlá navyše (ktoré už musia byť mimo dosahu palca) nie sú v skutočnosti až také terno
- úplne najvyššie modely nemajú výklopný displej, čím sa ich použiteľnosť znižuje
- dotykový displej je omnoho užitočnejší (rýchlejšie/intuitívnejšie používanie) - čo vyššie modely nemajú
[gancovina]u foťáku s príliš veľkým gripom a hmotnosťou sa dotykový displej nehodí (toto som už písal), tak asi preto nie je na žiadnom FullFrejme, ani na 7DII[/gancovina]

"Profi" modely už nie sú to čo bývali...
Naposledy upravil Ganec dne 5. 10. 2014 18:48, celkově upraveno 1
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 5. 10. 2014 15:50

- stavový displej - používám často, zadní displej jen k prohlížení snímků, nebo custom menu
- dva rollery - pán asi neví co dělá, protože jinak je celkem jasný, co na kterém rolleru "může" být. Dá se bez nich obejít, ale s nimi je to daleko lepší
- dedikovaná tlačítka upřednostňuji oproti dotykovému displeji, který je nespolehlivý
- absence výklopného displeje omezuje použitelnost v kolika procentech situací? V 10%? A v kolika z těch 10 pct nepořídím, díky absenci výklopného displeje, snímek? O kolik snímků jsem tedy přišel díky absenci výklopného displeje? Budu proto hladovět? To poslední v případě, že jsem fotograf co si tím vydělává na chleba.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod bob222 5. 10. 2014 15:55

Ale páči sa mi tá značka gancovina v zátvorke. Opäť spestrenie.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigglesO27 5. 10. 2014 17:37

Ganče, o to šlo. Nevymejšlej si chujoviny, prostě reaguješ tak, aby to pro neznalce možná vypadalo, že máš pravdu, žel bohu pro tebe tady moc patnáctiletejch blondýn není.
A kdybys někdy na foťáku stavovej displej měl, možná bys i pochopil, k čemu je...vlastně ne, protože by musel bejt dotykovej... :D :D :D O dvou rollerech nemluvě...když to beru podle tvejch "citací", psals tu "recenziu" přímo ty nebo nějakej tvůj příbuznej? :-D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 5. 10. 2014 18:14

Ganec píše:(*) podľa recenzie 650D (kde ho porovnáva so 60D):
- je horný stavový displej na 60D nepoužiteľný - je to už len prežitok z kinofilmu

Ja to sem napisem, aby sa to nestratilo, presnu citaciu z toho clanku.

"Horní stavový LCD – jsou fotografové, kteří se bez toho neobejdou, po několikaleté zkušenosti s Nikon D40x, který tento displej nemá, a několikatýdenní zkušenosti s Canon 60D, který jej naopak má, ale zobrazuje tytéž informace v hledáčku i na zadním velkém LCD, jsem nepocítil zvláštní potřebu využívat tento displej nahoře – podle mého názoru se jedná (s trochou nadsázky) o přežitek z éry kinofilmu."

Zbytok nech posudi kazdy sam, ja to uz komentovat nebudem, na tuto diagnozu asi neexistuje pomenovanie. Tak neuveritelne prekrutit nieco , co druhy napise, sa snad ani neda.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2014 18:44

Kdyby se mi nekdo zeptal, kdo pouziva data z stavovyho a z hledacku, tak bych si myslelel, ze to bude nejak 80/20 ve prospech stavovyho.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 10. 2014 18:48

BigglesO27: to snáď už trošku preháňaš .. ako mi môžeš tvrdiť o čo šlo v mojom vlastnom príspevku? ;-)

> kdybys někdy na foťáku stavovej displej měl => bráchova bývalá 60D aj súčasná 6D ho má
> O dvou rollerech nemluvě => mám ich na E-P1, E-P3 a E-P5
> psals tu "recenziu" přímo ty? => no jasne .. recenzie píšem zásadne po česky... :oboze
.. a práve ty mi budeš vytýkať logické fauly...

Tú recenziu písal zarytý Canonista. Inak by nenapísal (medzi dôvodmi by prečo si vybral práve 650D) toto:
"Panasonic GH2 jako „falešná“ zrcadlovka vypadla z důvodu malého (a méně citlivého) snímače micro4/3"
=> toto je pre zmenu jeho lgický faul (a má ich tam mrte), keďže snímače GH2 a 650D sú rovnako výkonné

Na tú recenziu som narazil v diskusii Canon 600D vs. 700D.
A keby si si prečítal aký foťák tam požaduje: sú to takmer doslovné citácie z nej.

Z toho mi vychádza, že: bežný používatelia nepožadujú to čo chcú, ale to čo im nabulikali recenzenti!

ltokar: zmenil som nepoužiteľný na zbytočný. Už si spokojný?
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 5. 10. 2014 19:02

A co jsi vyfotil o víkendu sportovního?
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grimjaur 5. 10. 2014 19:15

Při jednom setkání si Brežněv s Reganem zaběhli závod na 110m překážek. Regan vyhrál, Brežněv doběhl za ním.

New York Times napsaly: "V závodě 110m překážek vyhrál prezident Regan nad generálním tajemníkem Brežněvem."

Pravda napsala: "V náročném, řádově stovky metrů dlouhém závodě s množstvím neobyčejně obtížných překážek doběhl generální tajemník Brežněv na hezkém druhém místě. Regan skončil předposlední."

Asi tak je třeba si přebírat Gancovy pohádky.
Technika : Furt se to mění
http://fotomobil.blog.mobilmania.cz/
Grimjaur
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 5. 10. 2014 19:42

Ganče, ne, nepřeháním. Reagovals na zcela jasný příspěvek a logicky blbě nebo lživě vyber si. Prostě FotoABC jasně psal o profi vercajku, takže nemel, že o to vůbec nešlo! Že jsi sebestřednej webovej hýrou, je zjevný už dlouho...takže si ve sr.čkách klidně dál hamtej. Mimochodem chtěls důkazy o tvejch lžích a failech, poslední dvě stránky v podstatě nejsou nic jinýho...
Chceš se znemožnit ještě víc? Myslíš, že to jde? No když budeš dál mlít, tak to třeba dokážeš :D 8-) :D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 5. 10. 2014 20:20

kozakm: fotil som trošku vo štvrtok:
Obrázek
odvtedy sa len zotavujem z opice .. už z druhej :potichu
Naposledy upravil Ganec dne 5. 10. 2014 20:25, celkově upraveno 2
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 5. 10. 2014 20:22

Tak pokud jsi ve čtvrtek pil tak, že se doteď zotavuješ z opice, tak pak tu sportovní fotku, co se dáváš ze čtvrtka, docela chápu...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 5. 10. 2014 21:07

No, toto je normalni fotka, kdyby fotil tak aby ta hlava nebyla v pismenu B (krok vpravo) tak bych byl spokojenej. Mam rad cisty fotky. On to bude nejaky vyber z 850 fotek ale asi.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 5. 10. 2014 22:55

Nečetl jsem předchozí diskusi, takže jsem nepostřehl z čeho to kolega Ganec fotil. iPhone to asi nebude, takže to bude asi nějaký hodně levný čínský mobil ? Tipuji správně ?

... jestli jsem se při pohledu na obrazovou kvalitu zmýlil, tak se omlouvám.
pemar
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka