Ganče, nechci se připojovat k ostatním s kritikou toho co tady tvrdíš, ale musím. U Tebe je vidět to zoufalé teoretizování a nulová praxe. To že někde na akci vymlátíš 4789 fotek proto abys měl pár záběrů použitelných je jen potvrzení toho, že fakt neumíš fotit. To není ostuda, fotit, tedy skutečně fotit umí jen pár lidí a obvykle to jsou ti co míň kecaj.
A to že se tady srovnáváš s Martinem mi přijde jako totální úlet. Mimochodem, že někdo napíše něco tom, že si na beznosorožce zvykl až po 14 dnech(či kolika) neznamená, že to platí pro všechny. Jestli si myslíš o ostatních jaké nejsou kopyta aby potřebovaly moratorium na "zvyknutí si" tak to je Tvůj problém. Návyky jsou jen dvoje, dobré a špatné.
Uvedu ti příklad, hraju na kytaru jednu mám v klasickém ladění, další mám v DropD, další mám barytonku a pak existuje sedmistrunka a dokonce i těžká kalibr osmička. Každá ma naprosto jiné ladění i menzuru, a dokonce i jiný počet strun. Přesto na to hraju a nemusím před tím louskat rádce mladých svišťů "Kytaristou za 3 měsíce bez cvičení" Pokud bys na to začal někdy hrát, tak sepíšeš tuny informací jak si zvykat a používat to či ono a sám bys na to nedal ani " Šine si to pejsan klasama žita". Pro dobrého kytaristu je to ovšem otázka chvilky, transpozice v makovici a hraje. To samé je i u fotáku. Fotograf si je vědom předností i minusů své mašinky(konkrétního skla) a podle toho fotí. Nic víc nic méně. Takže zatímco na běžné věci mi Olyk a panas stačí, tak u toho co fotí Martin bych byl v pérdeli, pane hrábě. Za rok dva možná ne, ale teď jo. Ach jo, stejně mám pocit že tu luštěninu hážu na zeď zbytečně. Tedy nejen já, Tomáš tady toho napsal ještě více a taky zbytečně....