Mně se fakt líbí, jak jsme každý jiný... Já dostal FL-LM3 ještě k E-M5II a od té doby se někde válí, mám pocit, že jsem s tím neudělal ani jednu fotku (nepočítám testy). Ale ejhle, pro někoho je to zásadní
-- 26. 6. 2025 10:06 --Jinak k OM-5II...
To CP je jasný klad, docela se sázím, že bys to užívat začal. A navíc jak píšeš sám, tohle jde přestavit i jinak, takže ve výsledku prostě čisté plus s možností volat toto rychlé menu třeba i jinde a na CP tlačítko si dáš co chceš.
Závěrky jsem si ani nevšiml, já u OM-5 jedu fakticky výhradně silent. Nicméně co jsem teď koukal, tak mechanická je zřejmě nějak společná s OM-3, kde to zpomalili, ale možná je odolnější. Osobně tohle neřeším, posuzovat bude asi každý jinak.
AF je na 99% úplně stejný jako u OM-5 i E-M1III, tam to budou fakt jen pocity a okamžité podmínky.
Pro mne by bylo docela velkým kladem nové menu (když mám vedle toho OM-1), pokud bys ale měl jako druhé (či první) tělo E-M1III či třeba E-M1X, tak to může být spíš negativum.
Celkem vzato si myslím, že volba starší OM-5 při hodně zajímavé ceně vůbec není blbý nápad, sám tohle tělo mám a nijak moc si nestěžuji. Nicméně pro mne by asi objektivně OM-5II byla jasně lepší volba (myslím kdybych OM-5 neměl, na upgrade ne) a spíš bych možná chvíli počkal, až přijdou akce i na ni (jsem si na celkem jistý, že to bude nejpozději na podzim) .
EDIT čistě naokraj - pokud bys měl zájem o OM-5 z druhé ruky se zcela jasnou historií, tak se můžeme pobavit

Díky vinyl polepu naprosto nedotčená... Sám zjišťuji, že mám tendenci brát i na cesty OM-1 a začíná mi být líto, že to jen leží doma, tak mi prodej začíná vrtat hlavou.