![:-) :-)](./images/smilies/01.gif)
Jednak některé Sigmy mají slabší AF motory a ostří trochu pomaleji - to se týká i Sony verzí.
V tom se zřejmě u posledních novinek zlepšili a třeba u posledních dlouhých skel se zlepšili fakt hodně - dual HLA motory v nové 70-200/2,8 atd. jsou velmi dobré, zde zmíněná nová 50/1,2 má také AF řešený pomocí HLA (starší 50/1,4 ještě ne).
Problém, který zmiňuji u L je, že některá skla (a mimo jiné právě ty contemporary I-series) občas ostří i trochu chaoticky (něco jako se u Sony občas zmiňuje u Samyangů). Ne vždy, někdy by to asi nevadilo vůbec, ale prostě to popudí. Je to dost divné, Sigma je fakticky jeden z tvůrců L-mount, tady by nesrovnalosti v kompatibilitě být neměly, ale prostě tam nějaké divnosti jsou. Měl jsem na to jistou teorii, ale ta moc nesedí na to, že podle testů třeba jedno sklo chodí lépe na S5II a hůře na Leice SL2, ale u druhého skla je to přesně naopak, což je divné. Nechci rozebírat zde, to už by bylo offtopic.
Jinak u originálních skel Panasonicu (těch mám nyní převahu) jsem problémy s AF skutečně neměl vůbec - u S5 slušné s limity DFD principu, ale v mezích možností konzistentní a v pohodě, u S5II pak lze hovořit o špičce.